Dec 28, 2008

Τηγανιά ρετσινάτη

Τηγανιά με απίθανα μαλακό κρέας και πολύ ωραία σάλτσα μουστάρδας. Μπορεί να συνοδευτεί και με ρύζι.



Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε τεμάχια για τηγανιά
  • 1 λίτρο Ρετσίνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κουτάλια σούπας Μουστάρδα
  • 1 κουτάλι σούπας Ρίγανη
Σκεύος:
  • Τηγάνι που να κλείνει με καπάκι ή ρηχή κατσαρόλα με καπάκι.
Προετοιμασία:
  • Πλένουμε το κρέας
  • Ρίχνουμε στο κρέας αλάτι και πιπέρι
  • Βάζουμε στο σκεύος λίγο ελαιόλαδο (με ανοιχτό το καπάκι)
  • Ρίχνουμε το κρέας
  • Τσιγαρίζουμε το κρέας για να πάρει χρώμα για 5 με 7 λεπτά
  • Ρίχνουμε τη Ρετσίνα και περιμένουμε να πάρει βράση
  • Βάζουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά (π.χ. σε κλίμακα από 1 έως 9, επιλέγουμε το 3 ή το 4).
  • Την αφήνουμε να βράσει αργά για 1 ώρα και όσο ακόμα χρειαστεί ανάλογα τη κουζίνα σας.
  • Ρίχνουμε τη μουστάρδα και τη ρίγανη.
  • Ανακατεύουμε καλά
Βοηθητικά:
  • Όσο πιο αργά βράσει η τηγανιά τόσο πιο αφράτη θα γίνει
  • Αν στο τέλος βλέπετε πως η σάλτσα είναι πολύ νερουλή, μπορούμε να την αφήσουμε λίγο με ανοιχτό καπάκι και λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία να βράσει για να εξατμιστεί λίγο.