Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε τεμάχια για τηγανιά
- 1 λίτρο Ρετσίνα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 κουτάλια σούπας Μουστάρδα
- 1 κουτάλι σούπας Ρίγανη
- Τηγάνι που να κλείνει με καπάκι ή ρηχή κατσαρόλα με καπάκι.
- Πλένουμε το κρέας
- Ρίχνουμε στο κρέας αλάτι και πιπέρι
- Βάζουμε στο σκεύος λίγο ελαιόλαδο (με ανοιχτό το καπάκι)
- Ρίχνουμε το κρέας
- Τσιγαρίζουμε το κρέας για να πάρει χρώμα για 5 με 7 λεπτά
- Ρίχνουμε τη Ρετσίνα και περιμένουμε να πάρει βράση
- Βάζουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά (π.χ. σε κλίμακα από 1 έως 9, επιλέγουμε το 3 ή το 4).
- Την αφήνουμε να βράσει αργά για 1 ώρα και όσο ακόμα χρειαστεί ανάλογα τη κουζίνα σας.
- Ρίχνουμε τη μουστάρδα και τη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε καλά
- Όσο πιο αργά βράσει η τηγανιά τόσο πιο αφράτη θα γίνει
- Αν στο τέλος βλέπετε πως η σάλτσα είναι πολύ νερουλή, μπορούμε να την αφήσουμε λίγο με ανοιχτό καπάκι και λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία να βράσει για να εξατμιστεί λίγο.