Aug 9, 2006

Κέϊκ σοκολάτας

Υλικά:
  • 2 κούπες αλεύρι
  • Μισή κούπα κακάο
  • Μισή κούπα χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι baking powder
  • Μισή κούπα γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα λάδι ή βούτηρο
  • Λίγο ψιλό σιμιγδάλι
Προετοιμασία:
  1. Σε ένα πιάτο βαθύ (Α) βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και τη baking powder.
  2. Βάζουμε το φούρνο να προθερμανθεί.
  3. Βάζουμε στο μίξερ όλα τα αυγά και τα χτυπάμε καλά.
  4. Ρίχνουμε στο μίξερ τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα με απαλή υφή.
  5. Ρίχνουμε στο μίξερ το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το λάδι ή το βούτηρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  6. Ρίχνουμε στο μίξερ σταδιακά το μείγμα από το πιάτο (Α) και χτυπάμε αρκετά καλά.
  7. Βουτυρώνουμε το ταψί ή τη φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι ή λίγο ψιλό σιμιγδάλι χτυπώντας τη φόρμα γύρω - γύρω ώστε να κολλήσει στα τοιχώματα.
  8. Το ψήνουμε περίπου 45 - 60 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.