Aug 9, 2006

Ρολό νουά κρασάτο

Συνοδεύεται με ρύζι.

Υλικά:
  • 1 ρολό νουά μοσχαρίσιο
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 καρότα
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 ποτήρι ζωμό
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φύλλα μέντας ή δάφνη
  • 12 μανιτάρια
Προετοιμασία:
  1. Τσιγαρίζουμε το κρέας με λίγο λάδι στην κατσαρόλα.
  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια χοντρές φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  3. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, το κρασί και το ζωμό
  4. Το ψήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτία προσέχοντας μη κολλήσει.
  5. Στη συνέχεια το ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  6. Σωτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο λάδι ή βούτηρο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα μέντας λίγο πριν το τέλος του ψησίματος.