Aug 3, 2010

Μύδια Σαχανάκι

Τα μύδια σαχανάκι είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα. Είναι από τα φαγητά που μπορείς να φας ένα ολόκληρο ψωμί βουτώντας στο ζουμί.



Υλικά

  • Μύδια
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 πράσινες πιπεριές (όποιος θέλει η μία μπορεί να είναι καυτερή)
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κόκκινη πιπεριά σε σκόνη
  • Μουστάρδα
Σκεύος
  • Μικρή κατσαρόλα
Προετοιμασία
  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τα μύδια
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρές ροδέλες ή κομματάκια
  • Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι, το νερό, τις πιπεριές, κόκκινη πιπεριά σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά
  • Αφού βράσει ρίχνουμε τα μύδια μέσα και τα αφήνουμε να βράσουν το πολύ 8 λεπτά
  • Στο τέλος, ρίχνουμε μουστάρδα με το μάτι ώστε να πάρει το χαρακτηριστικό χρώμα και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα.